زبان دراز هفته نامه آيينه يزد

يكي از فلان‌الدوله‌ها يا بهمان الملك‌ها «اشتباه از حافظه آلزايمر نشان اين زبان‌دراز است» خدمت خاقان بن خاقان، السلطان ناصرالدين شاه وقت ملاقات داشت.
اعليحضرت قدر قدرت!! پس از تفقد ملوكانه جوياي گذران زندگي وي شدند. فلان الدوله جواب داد: شانس تقرب و نزديكي و محبوب القلوب با شاهنشاه را نداريم زيرا در زمان پدر مرحوم تا جدار خلد آشيان، ريش داران مورد پسندشاه و موجب تقرب بودند و ما آن زمان نوجوان و فاقد ريش بوديم و امروز كه طبع ملوكانه به بي‌ريشان و متجددان مايل است ما را «ريش» تا سينه رسيده‌است.
گويا در اين روزگار تاريخ تكرار و همانند وضع زبان‌دراز و هم قطارانش شده كه در وقت توانايي و جواني امر به دو تا بچه كافي بود و قطع سوبسيد و حذف امتياز و مجازات براي بچه سوم بود.
امروزه مجلسيان امر به تكثر و كثرت اولاد و ازدياد نفوس ولو با مجازات‌هايي صادر مي‌نمايند ما هم حال افرادي داريم كه مدام مي‌گويند: «مي‌خورند حريفان و ما نظاره كنيم» لطفاً تنبيه را براي حرف گوش نكن‌ها و متمردين مثل بنده منظور نفرماييد!! معاف كنيد!! مزيد سپاس است لااقل نمك بر زخم نپاشيد! كه اين روش نشان از فتوت دارد!!

زبان دراز

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا